Aineisto-ohjeet

Varmistaaksemme painotuotteesi onnistumisen, olemme keränneet tälle sivulle tärkeimmät tiedot painotyön toteutukseen liittyen. Laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi otathan yhteyttä asiakas­palveluumme, jotta voimme yhdessä käydä läpi työn tekniset yksi­tyis­kohdat ennen työn aloittamista.

Voit käydä myös tutustumassa painoprojektin eri vaiheisiin tästä.

Materiaalin lähetys

Painoaineiston toimittaminen on helppoa! Voit toimittaa pienemmät (alle 25MB) työt sähköpostilla. Tätä suuremmat työt on mahdollista toimittaa esim. ilmaisella WeTransfer -palvelulla (www.wetransfer.com) tai ftp-palvelimelle, johon saat tunnukset sähköpostitse arkmedia@arkmedia.fi tai soittamalla numeroon (06) 317 1515.

Pystymme tarvittaessa myös skannaamaan olemassa olevia kuvia ja tekstejä sähköiseen muotoon. Tutustu skannaus palveluumme tästä.

Jos sinulla on kysyttävää materiaalin lähettämisestä, niin ota suoraan yhteyttä myyntiimme, me autamme sinua.

Fontit

Pystymme tuottamaan monipuolisesti erilaiset fontit. Jos toimitat aineiston muussa kuin PDF-muodossa, toimitathan käyttämäsi fontit aineiston mukana.

Värit

Painotuotteissa käytetään aina CMYK-muotoisia värejä. Tarkistathan aineiston väriasetukset, toimittaessasi valmiin aineiston. Mikäli olet epävarma aineiston väriasetuksista, otathan yhteyttä. Mikäli käytössäsi ei ole ohjelmistoa, joka mahdollistaa CMYK- muotoiset väriasetukset, muokkaamme aineistosi puolestasi painovalmiiksi.

Kuvat

Voit tallentaa kuvat tif, eps tai jpg muodossa (pakkaus: korkea laatu eli Quality: high). Painotuotteissa värikuvien asetukset määritellään aina CMYK-muotoon. Värikuvissa suositeltava resoluutio 1:1 kuvakoossa on 300 dpi, harmaasävykuvissa 600 dpi ja viivakuvissa 1200 dpi.

Leikkuuvarat / Bleedit

Huomioithan painotuotteesi aina 3 mm leikkuuvarat.

Vedokset

Lähetämme asiakkaalle sähköpostilla vedoksen hyväksyntää varten. Paperivedokset teemme erikseen pyydettäessä.

Paperit

Ympäristöystävälliset paperit

Halutessasi löydät valikoimastamme myös ympäristöystävällisemmän paperivaihtoehdon. Ympäristöystävällisempi paperivalikoimamme koostuu pääasiassa PEFC- sertifioiduista metsistä peräisin olevista kierrätettävästä paperikuidusta.

Päällystetty paperi

Päällystetty paperi antaa painotuotteesi parhaan painojäljen. Sillä parannetaan erityisesti kuvien sävyntoistoa. Voit halutessasi viimeistellä painotuotteesi joko kiiltävä tai mattapintaiseksi.

Päällystämätön paperi

Päällystämätön paperi soveltuu parhaiten tekstinjulkaisuihin. Moni asiakkaastamme pitää tätä paperia paremman tuntuiselta käteen, kun päällystetty paperi.

Kartongit ja pahvit

Rungoltaan monikerroksiset kartongit ovat lujuusominaisuudeltaan parempia kuin rungoltaan yksikerroksinen paperi. Kartonki ja pahveja käytetään pakkauksissa, korteissa ja vaikkapa kirjojen kansissa.

Designpaperit

Paperi on tärkeä osa suunnittelua ja sanomaa, joten paperivalinta kannattaa tehdä jo suunnitteluvaiheessa, tällöin on helpointa hyödyntää tuotteen tehokeinoja erilaisine pintoineen ja sävyineen. Ota yhteys myyntiimme me autamme sinua löytämään oikean paperivalinnan.

Erikoispaperit

Jos tarvitset jäljentävien lomakkeiden, mainostarrojen, etikettien, erilaisten lipukkeiden tai esim. säänvaihteluiden kestävien painotuotteiden painamista. Ota yhteyttä myyntiimme, me autamme sinua tehdessäsi paperivalintaasi.