Materialhantering

För att försäkra oss om att din trycksak blir som du vill ha den, har vi på denhär sidan samlat viktig information om trycksaksproduktion. För bästa resultat önskar vi, att du kontaktar vår kundservice redan i planeringsstadiet, då kan vi tillsammans gå igenom de tekniska detaljerna.

Du kan följa tryckprocessen genom dess olika steg här.

Materialöverföring

Det är enkelt att föra över material till oss! Mindre filer (under 30MB) sänder du med e-post. Större mängder överförs via FTP-server. Du får lösenord via e-post från arkmedia@arkmedia.fi eller ring oss: +358-6-317 1515.

Vi tar naturligtvis emot material på CD, DVD och USB-sticka.

Vi kan vid behov skanna både bilder och text till digital form. Läs mer om vår skanningsservice här.

Om du har övriga frågor kring materialöverföring, kontakta vår försäljning. Vi hjälper dig!

Fonter

Vi har tillgång till en mängd olika fonter. Men, om ditt material inte är i PDF-format, bör du bifoga de fonter som använts i materialet.

Färger

Vid trycksaksframställning används alltid CMYK-skalans färger. Kontrollera materialets färginställningar då du levererar färdigt material. Om du inte har tillgång till program som stöder CMYK- färger, hjälper vi dig med omformningen till tryckoriginal.

Bilder

Du kan spara bilder i tif-, eps- eller jpg-format (komprimering: hög / Quality: high). För att trycka färgbilder är det alltid CMYK-skalan som gäller. Rekommenderad resolution för färgbilder är 300 dpi (bildstorlek 1:1), för gråskalebilder 600 dpi och för vektorbaserade bilder 1200 dpi.

Skärmån / Bleed

Markera alltid 3 mm:s skärmån för din trycksak.

Avdrag / korrektur

Vi sänder alltid ett digitalt avdrag till kunden på e-post. Pappersavdrag fås vid förfrågan.

Papper

Miljövänligt papper

I vårt urval finns miljövänliga pappersalternativ. Vårt miljövänliga sortiment utgörs i huvudsak av papper gjort av förnybar pappersfiber från PEFC-certifierad skog.

Bestruket papper

Bestruket papper ger din trycksak bästa tryckkvalitet. Speciellt förbättras bilders nyansåtergivning. Du kan välja matt- eller glanslack till din trycksak.

Obestruket papper

Obestruket papper lämpar sig bäst för textpublikationer. Många av våra kunder tycker bättre om känslan i detta papper, än i det bestrukna.

Kartong

Kartonger som är uppbygda av flera papperslager har bättre hållbarhetsegenskaper än papper i ett lager. Kartong används till förpackningar, kort och exempelvis bokpärmar.

Designpapper

Pappret är en viktig del av budskap och utformning. Det lönar sig att ta med pappersvalet i planeringen från början. Då vet du hur du kan utnyttja papprets möjligheter genom t.ex. yteffekter och färgval. Kontakta våra försäljare, vi hjälper dig välja rätt papper till din produkt.

Specialpapper

Om du behöver kopierande blanketter, reklamdekaler, etiketter, biljetter eller t.ex. väderbeständiga trycksaker, kontakta vår försäljning, vi hjälper dig med ditt pappersval.